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Reference:   FOI.1508.19 

Subject:    Care coordination 

Date of Request: 4 September 2019 
 

Requested 
 
I am wanting to find out how many professionals eligible to act as care coordinators under 3.26 of 
the Code of Practice to Parts 2 and 3 of the Mental Health (Wales) Measure 2010, are actually 
care coordinators. 
  
I.E. Registered nurses, social workers, psychotherapists, dieticians, occupational therapists, 
physiotherapists, speech and language therapists and registered medical practitioners. 
  
Could you please provide me with the figures for each of your health boards/trusts and if possible, 
which departments they work within, as registered nurses can be working within hospitals, in 
community mental health teams, perinatal services or in psychological therapy service 
departments etc. 
 
Response: 
 
Hywel Dda University Health Board (UHB) is unable to provide you with all of the information 
requested, as it is estimated that the cost of answering your request would exceed the “appropriate 
level”, as stated in the Freedom of Information (Fees and Appropriate Limit) Regulations 2004. The 
“appropriate level” represents the estimated cost of one person spending 18 hours, or (2½ working 
days), in determining whether the UHB holds the information, and locating, retrieving and extracting 
the information. 
 
In order to provide you with all of the information being requested, the UHB would need to contact 
each team to identify the professional roles of each member of the team in order to fulfil your 
request. 

 
The UHB is therefore applying an exemption under Section 12 of the Freedom of Information Act 
2000 (FOI), which provides an exemption from a public authority’s obligation to comply with a 
request for information where the cost of compliance is estimated to exceed the appropriate limit. 
 
Under section 16 of the FOI, we are required, as a public authority, to provide advice and assistance 
so far as it is reasonable, to individuals who have made a request under the FOI Act and therefore 
can provide you with some of the information requested. Within Attachment 1, the UHB has 
therefore provided you with the number of staff members within each team who are eligible to act 
as care coordinators. 
 

 


